Dulceata de cirese

de Criss in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 11676 vizualizari

 

Clatitele cu dulceata sunt printre favoritele noastre si cel putin o data pe saptamana obisnuiesc sa fac acest desert simplu dar cred, pe placul tuturor. De aceea in fiecare an obisnuiesc sa fac si dulceata din fructele de sezon. Am facut deja capsuni si acum a venit randul cireselor. Urmeaza visinele, caisele, piersicile. :)
Si pentru ca e vara si foarte cald si nu e o placere sa te coci in bucatarie, am preferat varianta rapida pentru dulceata de cirese,cu gelfix.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1
  • 7 borcane sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Cum prepar eu dulceata de cirese:

Se spala ciresele, se indeparteaza coditele si se scot samburii. Cele doua plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguri de zahar, se toarna peste cirese si se amesteca bine. Se pun ciresele la foc mic amestecand in continuu. Cand incep sa fiarba, se adauga tot zaharul. Din momentul in care incep sa fiarba se lasa 3 minute, timp in care se indeparteaza spuma formata. Se pune dulceata de cirese  in borcane sterilizate, se inchid borcanele cu dulceata de cirese si se rastoarna 5 minute pe capac. 

Am avut si ajutor. Alex mi-a scris si lipit etichetele . :)

TIPS-URI

1

daca ciresele sunt foarte dulci puteti adauga in dulceata de cirese si felii de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

02.07.2011, 17:09

MaryaAndrea 1

07.06.2017, 22:25

dulceata cu gelfix trebuie dustulita??

Criss 1

11.06.2017, 15:19

Nu trebuie. Gel fix este un foarte bun conservant.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese fara zahar